hreflang="uk-UA"

VERNA взяла участь у сьомому Міжнародному Форумі Smart Building 2024

20-21 березня 2024

Цього року Форум присвячений не лише впровадженню та розвитку технологій у містах, але й технологічному оновленню інфраструктури України.

На Smart Building Forum 2024 CTO VERNA, Олександр Сликов, виступив з доповіддю: «Роль технології LoRaWAN у розвитку Smart City»

Розумні Міста - це великі відстані, тисячі сенсорів, та бажання якомога менше приділяти уваги обслуговуванню. Це системи, що працюють на передовому рівні, забезпечуючи безперервний збір та аналіз великого обсягу даних для ефективного управління міськими ресурсами та послугами. Вони дають змогу містам реагувати на зміни в реальному часі, розробляти стратегії оптимізації та підвищення якості життя мешканців. Для Smart City потрібна технологія LoRaWAN - недорога, енергоефективна, безпечна, з великою ємністю мережі та відстанню передачі даних.

Окрім огляду характеристик LoRaWAN  та інших бездротових технологій ІоТ, у презентації ми детально розглядали наступні приклади використання Smart City:

Екологічний моніторинг

ІоТ дозволяє збирати дані про якість повітря, рівень шуму, температуру та інші параметри у реальному часі, що дозволяє точніше оцінювати стан середовища та оперативно реагувати на зміни та проблеми в довкіллі.

Розумні системи паркування

Системи IoT можуть надавати реально-часові дані про доступні парковочні місця, допомагати водіям швидше знаходити вільні місця, уникати заторів та зменшувати витрати пального.

Моніторинг споживання ресурсів та виявлення витоків

Використання технології ІоТ є важливим інструментом у покращенні ефективності, зменшенні витрат та екологічному управлінні.

Управління дорожнім рухом

Інтелектуальні транспортні системи відстеження міських транспортних засобів з технологією ІоТ.

Контроль за відходами з технологією IoT

Переваги систем контролю за відходами з використанням технології IoT включають підвищену ефективність. Збір відходів, зменшення витрат та покращення екологічної сталості шляхом оптимізації процесів управління відходами.

Охорона здоров’я та догляд за людьми з особливими потребами

Технологія LoRaWAN може забезпечувати віддалений контроль за охороною здоров'я та надавати послуги догляду за літніми людьми. LoRaWAN може передавати дані на великі відстані, що робить його ідеальним для використання в медичних системах моніторингу здоров'я, які вимагають надійного зв'язку навіть на віддалених територіях

Взагалі Розумне місто - одна з ключових тем Smart Building Forum цього року, VERNA долучилась до обговорення таких напрямків як:

Урбанізм та екологія - один з ключових факторів, що визначає розвиток міст. Значна кількість територій потребує належного уваги та рішучих дій у містобудуванні та збереженні екології, а також змін у підходах до цих питань.

Енергоефективність стає дедалі більш важливою у світлі останніх викликів, пов'язаних з відключенням електроенергії у містах. Проєкти з енергозбереження та енергонезалежності, опалювання та зеленої енергетики набувають особливого значення.

Розумний будинок - це те, чого ми всі прагнемо. Ми хочемо жити в сучасних та технологічно розвинених будинках, де процеси автоматизовані, а єдиний сервіс надає можливість контролювати все, що стосується нашого житла.

Інтернет речей – це безліч пристроїв, які з'єднані через глобальну мережу, обмінюються даними і створюють цифрову картину світу без прямої участі людини.

Автоматизація – система автоматизації створює можливість централізованого керування, нагляду та діагностики всіх інженерних систем за допомогою передових IT-технологій, які інтегруються в єдину інфраструктуру.

Безпека - сучасні інноваційні рішення відкривають можливості для розробки передових систем безпеки та захисту, що відповідають сучасним вимогам.

 

Міжнародний Форум Smart Building 2024 відзначився активним обговоренням теми технологічного оновлення інфраструктури України. Подія зібрала важливих учасників і експертів з різних сфер, які обговорювали актуальні питання з розвитку розумних міст та застосування передових технологій.

Київ - 2024

Реєстрація

Зв'яжіться з нами, щоб отримати більше інформації про наші рішення та проєкти

Залишити заявку